Чому потрібно оновлювати свій антивірус?

Кожен, хто користувався антивірусом, стикався з таким явищем, як оновлення антивірусних баз. Для чого це потрібно? Відповідь проста - антивіруси працюють за принципом розпізнавання шкідливого коду, використовуючи при цьому дані з антивірусних сигнатур, які зберігаються у вірусних базах. Щодня в світі з'являється десятки тисяч нових шкідливих програм. І найчастіше, єдине, що захищає комп'ютер користувача від всіх цих загроз - це робоча антивірусна програма.

Як правило, вірусні бази провідних продуктів містять величезну кількість записів. 

Але кількість записів не завжди визначає якість виявлення вірусів. Так як, нерідко в антивірусних сигнатурах містяться застарілі записи про віруси десятирічної давнини.

Коли вірусологи антивірусної компанії виявляють новий вірус, вони декодують його і виявляють ділянки шкідливого коду, фрагменти якого, потім додають в антивірусні сигнатури, користуючись якими антивірус може визначати в заражених файлах віруси.

Саме тому треба оновлювати антивірус, інакше новий (зовсім свіжий) вірус, антивірус просто не зможе правильно визначити. Більш того, антивірусні програми теж розвиваються - створюються нові методи виявлення шкідливих програм, нові функції, поліпшується захист самого антивіруса.

Також важливо використовувати ліцензійну програму захисту, так, як найчастіше, піратські версії відомих антивірусів позбавлені можливості автоматичного оновлення, що робить ці програми марними для захисту користувача.

 



Copyright © 2016-2018 Software.Net.Ua, Inc. All rights reserved.